vertrouwen

Vertrouwen creëren of versterken kan nuttig zijn bij een nieuw team of als een bestaand team effectiever wil worden en gebaat is bij meer veiligheid en vertrouwen onderling. Van kennismakingsoefeningen tot inzicht in de ‘bloedgroep’ en talenten per teamlid. Elkaar (opnieuw) leren waarderen bij overeenkomsten en verschillen is het doel.

Naast persoonlijke gesprekken en teamsessies, is het tevens mogelijk om individuele en teamkwaliteiten, competenties en teamrollen in kaart te brengen. Hiertoe werkt helloTeamCoach met een eigen ontwikkelde online Team Quickscan. Op basis van jullie individuele input reikt deze Quickscan inzichten in jullie team aan.

Stap 1: vul eenmalig alle tests in

Ontdek wat de unieke mix aan eigenschappen per persoon is en hoe teamleden in een team zijn. In dit onderdeel vullen alle teamleden online diverse tests in en krijgt iedereen afzonderlijk antwoord op de volgende vragen:

  • Welke persoonlijke eigenschappen zijn het sterkst?
  • Welke natuurlijke teamrol neemt men aan (naar de theorie van M. Belbin)?
  • Welke competenties zijn het sterkst aanwezig?
  • Welke drijfveren zijn belangrijk?
  • Wat zet iemand in de startblokken (aanjagers)?

Stap 2: bespreken van de teamresultaten

Op basis van de individuele input help ik jullie ontdekken hoe het team op deze onderdelen scoort. Je ziet in één oogopslag hoe de onderlinge verhoudingen liggen en waar mogelijke knelpunten kunnen ontstaan. Ook kan het input geven voor conflicten of onderhuidse spanningen die we vervolgens in een sessie kunnen bespreken.

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een demo van de Team Quickscan.